Martin Losvik har designet den flotte plakaten for Slusk 2012. Forestillingene gikk i Fauske idrettshall fredag 27.april klokka 19, samt lørdag 28. og søndag 29. april klokka 17.

SLUSK-KORET ER I FULL GANG

8. september startet Slusk-koret arbeidet som skal ende opp med ekte musikal i Fauske idrettshall 27. – 29. april 2012. Koret ledes av Ralph Cready.

Slusk er en musikal som forteller historien fra de første nybyggerne kom til Sulis og ryddet seg gård til arbeiderne gjorde opprør mot dårlige bo- og arbeidsforhold og organiserte seg i fagforeninger. Kjærlighetsforholdet mellom kokka Anna-Lovisa og gruvearbeideren Johan er sentralt i stykket.

Koret er på hele 65 sangere fra hele Indre Salten.

Ronald Rørvik, opprinnelig fra Bergen, blir årets regissør. Han har regissert ca. 70 forestillinger rundt omkring i hele landet. Ronald var også regissør da Slusk ble oppført i 2009. Han er ansatt ved operaen i Oslo og har for tiden permisjon for å drive freelance.

Anne Katrine Haugen er regiassistent og koreograf. Hun bor i Tromsø og var med på Slusk-oppsettet i 2009.

Anne Spets er scenograf og har ansvar for kostymene. Hun bor i Trondheim og var med sist Slusk ble oppført.

Ketil Hugaas blir musikalsk ansvarlig og dirigent. Han er opprinnelig fra Sulitjelma og har skrevet musikken til musikalen Slusk. Ketil skal gjennomføre to seminarer med koret før vi er i mål. For tiden er han ansatt ved operaen i Oslo. Ketil er tidligere kåret til Æres-Slusk for sitt arbeid med Slusk. Han skal også synge og være forteller.

Bernt Gøran Lund er produsent for forestillingen. Han er rektor ved Sulitjelma skole, er leder for foreningen Slusk og for Mons Petter-festivalen, og han er selv med i Slusk-koret. Hans rolle er å drive frem prosjektet og sy det hele sammen som produsent.

Mons Petter-festivalen er sekretariat for prosjektet. Styret for festivalen har ansvaret for en rekke oppgaver frem mot oppsettingen, og det er de samme som er styret i Foreningen Slusk. Styret: Bernt Gøran Lund (leder), Tom Vidar Karlsen (nestleder), Elisabeth Pettersen (økonomi), Linn Normann Godtfredsen (mat/bespisning og sekretær), Marit Rognmo, Kjell Wangberg, Finn Audun Andal, Emma Lybergsvik, Laila Kvæl, Sten Skjellhaug og Janne Hatlebrekke.

Foreningen Slusk er ansvarlig for hele oppsettingen.

Bodø sinfonietta er orkester. Et fantastisk flott orkester som også er med i Nord Norsk symfoniorkester. Orkester leder er Lillebjerka. I tillegg til disse skal Ketil Hugaas spille keyboard 2, Frode Nymo spiller saxofon og Finn Robert Olsen gitar.

Christine Gulbrandsen har den kvinnelige hovedrollen. Hun er 26 år gammel og kommer fra Bergen. Blant annet har hun representert Norge i Melodi Grand Prix med melodien “Alvedans”. Hun har gitt ut plater og har spilt roller i andre musikaler tidligere, blant annet i Les Miserables.

Kristian Krokslett har den mannlige hovedrollen. Han bor i Breivik og hadde også hovedrollen i 2009, der han gjorde en fremragende innsats. Kristian jobber for tiden som freelance og han er med i det norske solistkoret.

Slusk-koret består av 65 sangere fra Salten. De startet øvelsene sine 8. september, og de skal også være skuespillere i fremføringen. Her er det folk med fra 5-6 år og til over 70, så det betyr at vi får alle aldersgrupper på scenen, slik det skal være i denne oppstillingen.

Espen Melvik har rollen som Anders Larsen, den første fastboende i Sulitjelma. Espen er kjent som musiker gjennom mange år i Fauske. For tiden spiller han i en duo sammen med Robert Thuv, som skal ha rollen som samen Mons Petter under fremføringen.

Ralph Cready er den som øver inn melodiene med Slusk-koret. Han er organist i Fauske kommune, og en dyktig kordirigent. Ralph dirigerer koret også de årene det ikke er musikal-oppsettinger, og da har de et vanlig korrepertoar.

Bjørn Erik Stemland har skrevet teksten til Slusk, som første gang ble oppført i 1990, under den aller første Mons Petter-festivalen. Siden har det vært oppført i 1993 på samfunnshuset i Sulitjelma og i Longyearbyen, i 1998 i Fauske idrettshall og i 2009 i Fauske idrettshall. Bjørn Erik er tidligere kåret som “Æres-Slusk for sitt arbeid med Slusk.

Kjell Vestermo har ansvar for Lysdesign. Han jobber for tiden i Mosjøen på folkehøyskole, og han er ansatt en prosentdel hos Nordland teater. Også han var med i 2009.

Lydteamet fra Bodø har ansvar for lyden.

Øvrige roller I tillegg er det en rekke personer som har roller.